Moxa, de therapie van samengeperste gedroogde bladeren van het bijvoetkruid

Dit artikel is 5865 keer gelezen!

Moxa 

Moxa-therapie is van oudsher een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa wordt vervaardigd uit samengeperste gedroogde bladeren van het bijvoetkruid (Artemisia vulgaris) en heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Soms wordt de ‘moxa op naald’ methode toegepast. Bij de moxa-therapie kan gebruikt gemaakt worden van losse moxa, een moxa-staaf of een moxa-lamp.
Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven een acupunctuurpunt, meridiaan of een pijnplek gehouden worden, om zo een punt, de energie en/of de doorbloeding te stimuleren of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt boven bepaalde lichaamsdelen geplaatst. De meeste mensen vinden dit een prettige therapievorm vanwege de doordringende warmte die de Moxa afgeeft. 

De toepassing hangt af van de aard van de klacht. Voornamelijk bij klachten waar een vorm van koude of blokkade naar voren komt, bij ernstige vermoeidheid en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben.

Waardeert u onze website, like ons dan op Facebook

 

One thought on “Moxa, de therapie van samengeperste gedroogde bladeren van het bijvoetkruid

  • Caronna42972@yahoo.com'
    12 februari 2016 at 13:51
    Permalink

    I’ll be book-marking it and checking back regularly!

Geef een reactie

Populair